Sunday, November 27, 2011

Alat untuk Curi WiFi. Boleh ke?

Tidaklah di ketahui,apa motifnya di pasarkan alat mencuri wifi dan mencuri line internet Signal King ni.Alat serendah RM100-RM170 ini mendidik kebanyakan orang menjadi pencuri hasil titik peluh orang lain yang mencari duit untuk membayar bil talian internet setiap bulan.

Tapi hasil titik peluh mereka di curi oleh pencuri pencuri yang menggunakan alatan mencuri ini.

Bukan sedikit talian connection di curi,malah berpuluh talian boleh di curi melalui alat ini, lebih teruk setiap password talian akan ditunjukkan secara nyata di skrin mereka. Kemudian ditulis dan di simpan password kamu untuk digunakan bagi kegunaan akan datang.

Alat ini juga menggunakan fake security dan fake ip adress yg tidak boleh dikesan melalui line connection tuan punya talian sendiri. Mungkin selama ini line internet kamu rasa lembab dan lambat yang kamu jangka talian kurang elok atau tempat tinggal kamu jauh dari signal talian tapi yang sebenarnya ada pengguna-pengguna yang menggunakan alatan curian talian ini sedang duduk di talian sambungan internet kamu,menggunakan internet kamu tanpa kamu ketahui.

Harap suruhjaya multimedia memantau talian dan memantau penjualan alatan curian talian ini kerana ia melibatkan hasil titik peluh usaha tuan punya talian yang mencari duit untuk membayar talian internet mereka kemudian dicuri sewenang-wenangnya oleh golongan yang tidak bertanggungjawab. Haram hukumnnya mencuri hasil titik peluh orang lain.